Fodterapi som velvære til kæresten?

Vil du overraske din kæreste med en sød tanke der samtidig er en dejlig og praktisk ting til hende eller ham? Her kan fodterapi som velvære gave til kæresten være den lidt anderledes ide. Men samtidig også en sød gaveide der kan være ganske dejlig at modtage.

Hvis du har problemer med fødderne i form af ligtorne, hård hud, arvæv, gigt, diabetes med mere, så er fodterapi ofte den gode pleje. Her giver fodterapeuter ofte behandling til ældre mennesker med kredsløbssygdomme og de nævnte ting. Men en fodbehandling kan også være for dig der bare gerne vil pleje dig selv. Velvære giver indre skønhed der skinner igennem udenpå.

Hvad behandling får du ved en fodterapeut?

Statsautoriseret fodterapeuter som du finder i Roskilde ved Statsautoriseret Klinik for Fodterapi der giver den professionelle behandling. Denne giver både velvære men hjælper også rent fysiologisk. Fodterapeuter giver behandlinger såsom:

 • Fodproblemer
 • Ømme fødder og tæer
 • Medfødte sygdomme
 • Kroniske sygdomme
 • Hård hud og ligtorne
 • Klipning af negle
 • Indlæg eller bøjler for nedgroede negle
 • Rådgivning

Hvordan foregår en fodbehandling?

Når du besøger en fodklinik kan din sygejournal og terapeutens kliniske undersøgelse være nok til at stille en diagnose til behandling. Alt afhængig af problemer og diagnose, kan der kræves andre undersøgelser som kikkertundersøgelse, diagnostisk blokale eller klinisk undersøgelse af fod i forhold til bevægeligheden.

Fodterapueten ud fra de givne information om problemet, vil foretage behandlingen. Men du behøver ikke nødvendigvis have kroniske eller medfødte sygdomme. Behandlingen kan også være noget mere ”simpelt” som en almindelig fod- og neglebehandling.

Helt konkret foregår behandlingen ved at terapeuten mærker efter puls og sikrer der er blodtilførsel til ben. Her tjekkes hud, negle, temperatur med mere så der kommer ilt nok til foden.

Neglene klippes og fræses så der ikke er flosser. Neglens false renses for rester helt ligesom fortykkede negle fræses ned. Huden bliver også renset. Hvor det opblødte hud mellem tæerne fjernes og tørres op. Eventuelle ligtorne der er fremkommet af tryk, fjernes også. Helt ligesom det hårde hud på foden bliver fjernet.

Til sidste smøres fødderne ind i en fodcreme til at give huden nærig og blive smidig.

Hvorfor fodterapi?

Som gave skal det selvfølgelig gives som den søde tanke der kan hjælpe og forkæle din kæreste/partner. Hvis du mand eller kone ikke har kroniske sygdomme, er det udelukkende for velvære skyld. For helt ligesom med massage og andet, giver en fodbehandling en dejlig fornemmelse i krop og sind.

Fødderne er noget vi alle bruger gennem hele livet. Og helt ligesom med hår, hud og andet, skal du selvfølgelig pleje fødderne. Hvis du tilmed har skavanker og andet, er en fodbehandling en relativ billig investering til at få det bedre så fødderne holder længere.
Fodbehandling til pleje af fødderne på højde med en ansigtsbehandling, massage, manicure eller pedicure er altid en dejlig ting. Og det gælder både ung som gammel. Og netop dette er grunden til hvorfor fodterapi kan være perfekt både som gave; og måske endda til dig selv.

Hvad er en fodterapeut?

En statsautoriseret fodterapeut er en professionel og autoriseret behandler i forhold til fodproblemer der kan komme af arvæv, nedgroende negle eller måske diabetes. Her dækker forebyggelse over:

 • Ømme fødder og tæer
 • Leddegigt
 • Smerter i ryg, hofte og knæ der kan stamme fra fødderne
 • Diabetes der kan påvirke fødderne
 • m.m.

Tilskud til fodterapi?

Ved henvisning er det muligt at få tilskud gennem Sygesikringen Danmark til fodbehandling. Men husk at spørg først da regler kan blive ændret.

Læs også...

Vi har fundet de her gode indlæg frem til dig:

bundløse trusser

Bundløse trusser

Man skal blot kigge 100 år tilbage i tiden for at se de mange krumspring kvinderne gjorde, for at få opmærksomheden fra den mand de

Læs nu »
selvsiddende strømper

Selvsiddende Strømper

Ser man blot 20-30 år tilbage i tiden, var det ikke de selvsiddende strømper, der dominerede markedet for, hvad kvinder havde på under kjolerne. Dog

Læs nu »
kondomer

Kondomer

Kondomer er én af de ting man ikke rigtig snakker om herhjemme i Danmark. Langt de fleste ved hvad det er samt hvad og hvorfor

Læs nu »
penisring

Penisringe

Vi lever i en tid, hvor mange flere mænd og kvinder tør åbne munden i forbindelse med deres sexliv og give udtryk for de problemer

Læs nu »